Videopelien Pelaamisen Edut Ja Haitat

Videopelit ovat edistyneet huomattavasti vuosikymmenien aikana ja 50 vuoden aikana olemme nähneet niiden muuttuvan elämämäisiksi ja melkein Hollywoodin glamouriksi. Pelkästään viimeisen 10 vuoden aikana peliteollisuus on kasvanut korkean profiilin toimijoiden kanssa jopa pelaamalla pelin hahmojen osia, kun juoni muuttuu kokonaiseksi elokuvaskriptiksi.

Sinun on tarkasteltava vain Call of Duty- ja Mass Effect -sovelluksia vain parina viimeisen 10 vuoden pelinä, jotka ovat kutsuneet suuria nimettyjä tähtiä tarjoamaan äänensiirtoja. Haittaako pelaaminen kuitenkin lastemme elämää vai tarjoaako se vakaan oppimisalustan lapsillemme kasvaa ja etenee?

Olemme tutkimassa syvällisemmin videopelien pelaamisen etuja ja haittoja, ei vain lapsille, mutta myös aikuisille.

Videopelien pelaamisen edut
Aloitamme videopelien pelaamisen korkeimmista pisteistä, ja todennäköisesti ensimmäinen puheluportti syntyy erilaisten taitojen oppimisesta ja tiedon hankkimisesta edetessä. Jotkut pelit on erityisesti suunniteltu auttamaan meitä oppimaan ja kehittämään taitojamme eteenpäin elämässä, ja näistä tyylillä pelattavista peleistä, olivatpa ne sitten aivoharjoittelua tai tietokilpailuja, voimme usein hyötyä.

Maailmassa, jossa stressistä ja masennuksesta on tulossa suositumpi elementti ihmisten elämässä, viimeaikaisissa tutkimuksissa on todella todistettu videopelien vähentävän stressiä ja masennusta dramaattisesti antamalla näistä mielenterveystiloista kärsiville ihmisille mahdollisuuden päästä turhautumisesta ja aggressiosta pelatessaan 3. henkilöpelejä tai kilpapelejä.

Esimerkiksi yksi viime aikojen suurimmista peleistä on ollut Grand Theft Auto, jonka avulla voit olennaisesti lyödä ihmisiä, pelata tehtäviä, kaataa autoja ja koko joukon muita asioita (jotka vastaavat myös niitä haittoja, joihin kohtaamme pian ).Muita huomautuksia, joihin haluaisimme kiinnittää huomion, ovat se, että videopelien uskovat tai älkää parantavatko visioasi, huolimatta kaikista vanhempien varoituksista, jotka koskevat istumista television edessä pitkiä aikoja. Näin tapahtuu, koska monet pelit ovat nopeatempoisia, mikä tarkoittaa, että sinun on keskityttävä silmäsi liikkeisiin useammin, haastamalla ja kouluttamalla näkösi jatkuvasti.

Myös päätöksenteon taidot ovat huomattava parannus pelaajille. Jaetun sekunnin reaktiot ja päätökset ovat perusta useimmille peleille nykyään, joten ota tämä virtuaalinen päätöksenteko selviytymisen ja kuoleman välillä ja ota se käyttöön todellisessa maailmassa. Näet, että videopelien pelaajat ovat paljon edistyneempiä päätöksenteossa.

Videopelien pelaamisen haitat
Jokaisella etulla on haitta, ja ensimmäinen merkittävin kohta on lasten liikalihavuus. Tämä oli jotain, jota Nintendo Wii ja Kinect Microsoftilta toivoivat taistelevansa, mutta hyvin vähän vaikutusta.

Nykyään lapset verrattuna 30 vuotta sitten ovat paljon enemmän kiinnittyneitä älypuhelimiin ja pelikonsoliin kuin ulkomaailma. Monille lapsille, jotka istuvat tietokoneen edessä useita tunteja päivässä, voi seurata liikuntaa ja terveydentilan lisääntymistä, joka voi vaikuttaa heihin paitsi nyt, myös myöhemmin elämässä.

Toinen seikka on, että virtuaalimaailmasta tulee todellisuutta ja usein sen, mitä he näkevät peleissä, he luulevat voivansa tehdä todellisessa maailmassa. Ehkä tämä johtuu siitä, kuinka hyvä tekniikka nyt videopeleissä on, mikä tekee tänään pelaamista peleistä paljon realistisempia kuin 20 vuotta sitten.

Valitettavasti lapsille he joutuvat mentaliteetin vaiheeseen, jossa heidän mielestään on järkevää suorittaa joitain verkossa näkemiäsi tekoja. Joissain tapauksissa USA: n raportit, jotka olivat kauan sitten teini-ikäisen ampuvan perheensä videopelin pelaamisen jälkeen.Viimeiseksi voimme tarkastella myös sosiaalista vuorovaikutusta, ja tässä todella tarkastellaan kasvokkain tapahtuvaa vuorovaikutusta. Kuten tiedämme moninpeleissä, ihmiset voivat kommunikoida äänen välityksellä, mutta tosielämätilanteessa sosiaalinen aktiivisuus heikkenee ja suurella määrällä nuoria aikuisia ei ole aavistustakaan siitä, kuinka toimia kasvotusten.

Videopelit voivat ehdottomasti olla haitta tällä tavalla ihmisille, ja sen torjumiseksi heidän tulisi aika ajoin käydä kasvokkain tapahtuvaa viestintää pitääkseen sosiaalisen vuorovaikutuksen alueen stimuloituna.

Kaiken kaikkiaan videopeleillä on hyviä ja huonoja puolia kuten useimmissa asioissa elämässä, mutta sen avulla hallitset itseäsi siitä, tuleeko videopelistä enemmän negatiivinen osa elämääsi vai positiivinen osa. Yritä aina tehdä videopeleistä etuna sinulle tai lapsillesi. Hyvä idea on tehdä tämä myös asettaa ajat, jolloin videopelejä voidaan pelata ja milloin niitä ei voi pelata, joten kyseinen hallintaelementti on aina olemassa.

 

 

 

 

Comments

Popular posts from this blog

Paras Tietokonehiiri Pelaamiseen

Kuinka palauttaa pelin höyryssä 7 helpossa vaiheessa tänään

Vinkkejä Pelaamaan Parempia Tietokoneita